Archive for май, 2020

Отлагане на състезанията от държавният спортен календар, предвидени за провеждане през месец ЮНИ 2020 година

Автор: on петък, 15 май, 2020

Във връзка с Решение № 325 на Министерски съвет от 14.05.2020 г. за обявяване на извънаредна епидемична обстановка на територията на Република България и Заповед № РД-01-263/14.05.2020 г. на министъра на здравеопазването и Заповед № РД-09-413/14.05.2020 г. на министъра на младежта и спорта, Управителният съвет на Българска федерация по корабомоделен спорт реши:

  1. Състезанията от държавният спортен календар, предвидени за провеждане през месец ЮНИ  2020 година, да бъдат отложени.
  2. Същите да се проведат при възможност в друго подходящо време.
  3. За провеждането  на останалите състезания от държавният спортен календар, ще бъдете уведомявани в сайта на БФКС и от председателите на спортни секции.

 

14.05.2020 г.                                                           УС на БФКС

София


Тъжна вест – почина Димитър Ганчев

Автор: on петък, 1 май, 2020

След дълго боледуване и тежка борба с болестта, от нас си отиде заслужилият майстор на спорта и заслужил треньор по моделни спортове  Димитър Ганчев, председател на  „Модел – яхт клуб “ гр. Пазарджик. 

З.м.с. и З.т.  Димитър Ганчев е Човека, който с енергията си, с упорството си, с авторитета си, с контактите си върна на гр.  Пазарджик славата на Световен център на корабомоделния  и авиомоделния спорт.  З.м.с. и з.т. Димитър Ганчев е първият Европейски  шампион на България в клас ДХ – ветроходни яхти, през далечната 1974 г.  в гр. Виена.

Той е един  от учредителите на  „Модел-яхт клуб  – Пазарджик“ и негов председател  до днес. През последните  години, под негово ръководство, успешно бяха проведени 8 световни и 4 европейски първенства по корабомоделен спорт,   3 световни и 4 европейски първенства по авиомоделизъм, а шампионите от този клуб в държавните, европейските и световни първенства са десетки.

Една от легендите на българския корабомоделен спорт отплава завинаги. Изгубихме незаменим приятел, колега, треньор и човек!

Българската федерация по корабомоделен спорт поднася своите искрени съболезнования на семейството, на всички близки  и на всички, за който той ще остане една светла пътеводна звезда!!!!

Светла да е паметта ти!